Кметица дари с екскурзия герой, спасил полицай

Кметът на Смядово Иванка Петрова /ГЕРБ/ награди дистрибуторът на хляб Айхан Шерифов /30г./, който в петък спаси полицай в преобърнал се бус след тежка катастрофа. И други автомобили минали край произшествието, но не спряли да помогнат. В същия ден стана фаталният инцидент с шест жертви при Вакарел и там също имало водачи, подминавали с безразличие ужаса.

Айхан заковал на входа на Смядово призори след 5 часа, щом видял обърнатия бус, помляния лек "Фолксваген" и чул виковете за помощ. Съдействието му е било решаващо - той успял да издърпа преобърнатия бус със своята "баничарка" и така полицаят на 47 г. бил измъкнат и спасен изпод смачканите ламарини. Бил притиснат в областта на сънната артерия, счупени ребра били пробили и белия му дроб и било въпрос на минути да стане най-лошото.

Почетна грамота, плакет, 200 лв. награда и екскурзия до Тасос получи в дар от кметицата Петрова безспорният герой. Воаяжът е за двама, Айхан ще отмаря със съпругата си. Към искрените благодарности се присъедини и шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим, който поздрави мъжа за човешката съпричасност. Жестовете трогнаха шофьора: "Радвам се, че помогнах. По-късно разбрах, че е било въпрос на минути дали ще оцелее".

Както "Труд" писа, тежкият сблъсък при гъста мъгла стана между лек автомобил Фолксваген и служебен бус на жандармерията, в който пътували и полицаи. Връщали се от нощно дежурство по селата, където патрулират. Колегите напразно се опитвали да извадят униформения, но не успели да преместят тежкото возило. На помощ се притекла дори жена с травми от лекия автомобил. Най-ужасяващото било, че и никой от поне 4-5 фучащи автомобила не спрял.

Айхан, който е дистрибутор на хляб, зарязал стоката, за да помогне. След това организирал разноса на хляба по селата и отишъл право в болницата в Шумен да види какво става с ранените общо трима служители. Притиснатият полицай бил с фрактури на ключицата, две ребра и перфорация на бял дроб, но лекарите го спасили.

"Всеки ден минавам по този път край Смядово, той наистина е ужасен. Кръстовището е много опасно, всеки месец става някакъв инцидент. И мен ме е страх, гледам да го избягвам, тировете карат с бясна скорост", разказа съвестният мъж, който признава, че не е очаквал такива благодарности. Когато кметицата на Смядово научила за постъпката му, нямала никакво колебание, че повече хора трябва да разберат как се реагира в беда. "Бъди все така добър, спасяването на човешки живот е безценно", каза Петрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България