Кметица: Подкрепа за Ники, вместо цветя за ЧРД

Благотворителна зумба тренировка в Шумен събра 1600 лева.

Кметицата на шуменската община Смядово Иванка Петрова не иска букети за предстоящи си рожден ден, а призова приятелите си да дарят парите за цветя на Ники от Шумен. Както "Труд" писа, близките на 17-годишното момче събират 65 000 лв. за операция на тумор в Турция.

Петрова е написала във фейсбук "кой колкото лева е решил да даде за цветя, нека остави тези средства при Петя". Оказва се, че това е продавачката в единствения цветарски магазин в Смядово и в четвъртък вече имало хора оставили своята лепта. Иначе личния празник на сърцатата градоначалничка е на 20 май. На този ден получава поне 50 букета, които трудно оцеляват няколко дни, затова настоява парите на хората да отидат за смислена кауза. Сигурна е, че призивът й ще провокира към дарение и хора, които изобщо не са смятали да й подаряват цветя.

На 22 май в шуменския театър "В. Друмев" ще има благотворителен концерт за Ники и там Петрова е решила да отиде и даде лични 200 лв. Във вторник по време на благотворителна зумба тренировка в Шумен са събрани 1600 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България