Кметица стана готвачка за ден

Кметицата на шуменската община Смядово Иванка Петрова/ГЕРБ/ изкара един работен ден като готвачка в Домашния социален патронаж.

За личната й инициатина да види как се работи в общинските звена и какви са проблемите на служители и потребители на услугите стана ясно от личния й профил във фейсбук, където градоначалничката пусна своя снимка как бели лук. От фотото не се виждат сълзи, но по-късно се разбра, че не е й е бил лесно, защото се наложило да свалят люспите на 100 кг. лук и да наготвят за 600 души.

"Днес заедно със зам.кмета на община Смядово бяхме на работа в Домашен социален патронаж. В началото на годината предприехме една инициатива, с която да обходим и работим във всички заведения за социални грижи, училища и детски градини и да се сблъскаме със всички проблеми, които имат работещите там. Вярвайте ми това е много полезно, сам да видиш и разбереш нещата, които ги вълнуват вашите работници", написа Петрова в социалната мрежа.

Работата й била от полза, научила, че ножовете са тъпи, шофьорите са малко, нужна е по-добра организация на транспорта и още един автомобил за разнос на храната по домовете. При работата си с 6-те готвачки кметицата установила и, че е нужно да бъдат наети още хора. Иначе приготвеният обяд бил вкусен. "Искам да благодаря на момичетата от Домашен социален патронаж-Смядово, които ежедневно приготвят храна на около 600 човека, за труда, който полагат това да случи бързо и качествено. Вие днес бяхте чудесни. Някои от нещата, с които се сблъскахме днес ще се съберем и решим заедно. Така ще си бъдем полезни взаимно", обяви в четвъртък след внезапната работна визита кметицата.

Следващата седмица, но незнайно в кой ден, Петрова ще бъде на работа в Общинското предприятие по чистота. Само като изпиташ на свой гръб проблемите на работещите, ще можеш и да им ги решиш, смята кметицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България