Кметове от Търновско обсъдиха инвестиционната програма на общината

 

Съвместно заседание проведоха членовете на Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра – 2001“ от община Велико Търново и Сдружението на кметовете от община Павликени. Местните управници се срещнаха във великотърновското село Арбанаси и обсъдиха различни теми от работата им. В срещата участва и зам.кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Кметовете се обединиха около предложението в инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2018 г. да бъдат заложени средства за ремонт на 3 км от пътя Ресен - Паскалевец. Те са единни и в позицията си, че кметовете на населени места с над 100 жители трябва да бъдат избирани. Управниците коментираха и охраната на населените места като изразиха желанието си да се осигури постоянно присъствие на полицейски служители в селата.

От 2004г. са създадени работни отношения между двете сдружения, припомни Антон Антонов, председател на павликенските кметове.

„Благодарение на опита на колегите ни от Велико Търново създадохме пенсионерските клубове във всяко от нашите населени места. Научихме от тях и въведохме практиката да имаме озеленители към кметствата. Доволни сме и от съдействието на двамата общински кметове - инж.Емануил Манолов и Даниел Панов“, каза Антонов.

Двете сдружения ще продължат разменните си визити и през идната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони