Кметове със статуетки от „Искам бебе“

Има одобрени близо 4000 заявления за помощ

Финансовият министър Владислав Горанов и кметове на общини бяха отличени в годишните награди на фондация “Искам бебе” - “Ангели на благодарността” в народното събрание. На церемонията, която беше под патронажа на председателя на парламента Цвета Караянчева, градоначалниците бяха отличени за техния принос към каузата на фондацията - “За повече деца на България”. През 2018 г. България се нареди на едно от челните места по финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, подчерта на церемонията народният представител Иван Миховски.

Статуетка “Ангел на благодарността” получи и финансовият министър Владислав Горанов за изпълненото обещание от правителството да осигури финансиране на нуждаещите се от инвитро процедури. Идната сряда от фондацията ще връчат специално признание и на премиера Бойко Борисов.

През миналата година има одобрени близо 4000 заявления за помощ от фонда за асистирана репродукция и 906 родени бебета, а клиничните бременности, настъпили след процедури, финансирани от държавата са 1124,съобщи по време на церемонията зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Награди от “Искам бебе” получиха кметовете на София, Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Враца, Асеновград, Благоевград, Тутракан и Дупница и областните управители на Смолян и Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България