Кметът д-р Атанас Камбитов официално откри VI Международен футболен турнир за деца „Купите на община Благоевград“ (СНИМКИ)

Шествие и празничен концерт дадоха старт на VI Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград”, съобщиха от общината. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави треньори и участници с „Добре дошли!“.

„През всичките тези години, турнирът се утвърди не само на национално, но и на международно ниво. С много от Вас сме заедно от първото издание, има и нови участници, като ФК „Бенфика“, които специално искам да поздравя с „Добре дошли!“. Тук е мястото да благодаря и на ръководствата на клубовете, на треньорите, на родителите, на футболистите, за това, че подкрепиха турнира, на БФС, за това, че ни подкрепят от самото начало. Започнахме турнира като детски футболен и го превърнахме в младежки футболен. За шест години, повечето от тези футболисти от деца станаха младежи и няма да се учудя, ако в скоро време някои от тях ги видим и в мъжките състави на техните клубове. Пожелавам на всички успех! Нека на терена господар да бъде феърплеят, а ние, сигурен съм, ще сме зрители на един футболен празник, който Вие ще ни предложите”, каза кметът д-р Камбитов, придружен на сцената от капитаните на всички футболни отбори, включени в турнира.

Той не скри гордостта си от това, да бъде домакин на спортното събитие за шеста поредна година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България