Кметът Иван Тотев за палежа: "Трябва да си пълен малоумник, за да направиш нещо такова"

Иван Тотев

"Всичко, което е в правомощията на общината и законът го позволява, е било изпълнено", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев относно поредния залп от критиките, че заради бездействието на градската управа под тепетата се е стигнало до пожара, при който изгоряха 4 най-емблематични тютюневи склада. Кметът допълни, че в Община Пловдив не е постъпвало нито едно инвестиционно намерение или искане за строеж върху която и да е част от ансамбъла от сгради в Тютюневия град.

Градоначалникът призова да се изчакат резултата от разследването на пожара.

"Личното ми мнение е, че трябва да си пълен малоумник, за да направиш нещо такова, което застрашава живота на хората в целия град", така кметът Иван Тотев коментира версията за умишлен палеж, но допълни, че преди разследващите органи да кажат точните причини за пожара, никоя друга институция не може да коментира. 20-тина пловдивчани се опитаха в понеделник сутринта да влязат в сградата на Община Пловдив на площад "Стефан Стамболов" и потърсят лично сметка от кмета Тотев и екипа му за разрушените складове. Протестиращите обаче не бяха допуснати в градската управа от полицията.

Временна комисия, включваща експерти от Общината, Министерството на културата и Камарата на архитектите, ще направи пълна експертиза и проверка на състоянието на сградите, като в срок от 30 дни трябва да излезе с официално становище. Движението по цялата улица "Иван Вазов" ще бъде възстановено в четвъртък, като дотогава трябва да се обезопасят пътното платно, тротоарите и останките от опожарените

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България