Кметът Йорданка Фандъкова и главният комисар Николай Николов получиха приза „Закрилник на надеждата“

Кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов получиха приза „Закрилник на надеждата“, съобщават от Столична община.

Плакетите им бяха връчени от директора на болница „Надежда“ д-р Анелия Рачева, като  те са първите носители на приза на здравното заведение. Поводът е  реакцията на столичните пожарникари и общината при потушаването на пожара на 4 май  в близост до здравното заведение и личната ангажираност на кмета Фандъкова и главен комисар Николов при координацията на институциите и потушаването на пожара. "Плакетите са израз на нашата благодарност за оказаното съдействие и проявените съпричастност и професионализъм по време на потушаването на пожара в близост до болница „Надежда“ на 4 май 2018 г." – каза Анелия Рачева.

По време на огненаната стихия, която се разрази до сградата на МБАЛ “Надежда“, в стационара на болницата имаше 67 пациенти, 29 от които новородени бебета. Бързата реакция и добрата координация между всички институции, участващи в потушаването на пожара, доведоха до предотвратяването на инциденти и допринесоха за спокойствието и сигурността на нашите пациенти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България