Кметът на Анкара предупреди: Външни сили стоят зад земетресенията

Кметът на Анкара Мелих Гьокчек предупреди, че тъмни външни сили може да използват сложни технологии, за да предизвикат изкуствено земетресение в опит да сринат турската икономика, предаде АФП. Коментарите му бяха направени във вторник, когато още 3 труса с магнитуд 5,2, 4,6 и 4,3 по Рихтер разлюляха западната провинция Чанаккале, която в понеделник бе разтресена от няколко земетресение с магнитуд 5,3, нанесли щети на стотици сгради. Епицентърът им бил на 6,5 км дълбочина в Егейско море.

“Проучих въпроса и разбрах, че там е имало кораб, правил сеизмични изследвания. Трябва спешно да разберем на коя държава принадлежи, тъй като се опасявам от изкуствено земетресение”, написа Гьокчек в туитър. “В момента има заговор срещу Турция и той предвижда земетресение край Истанбул, което да срине нашата икономика”, допълни той.

Гьокчек редовно публикува в социалната мрежа чудати и конспиративни хипотези. След неуспешния преврат миналото лято той предположи, че заговорниците са омагьосани от джинове на служба при проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен като мозъка зад пуча.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа