Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов с отличие в конкурса „Мистър и и Мисис Икономика“

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе отличен с грамота за развитието на туризма и българо-френските културни взаимоотношения по време на конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2017“. Наградата му бе връчена от министъра на туризма Николина Ангелкова.

През последните години община Благоевград бележи значителен напредък по отношение на културата и туризма, а сред основните причини за това е възроденият фестивал „Франкофоли“. Благодарение на грандиозното музикално събитие, което през 2017 г. се проведе за трети пореден път, Благоевград бе включен в списък с градовете, в които се организират 100-те най-големи събития на франкофонията в цял свят.

През 2016 година, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов се присъедини към Асоциацията на кметовете-франкофони, което е недвусмислена индикация за добрата съвместна работа между двете страни, както и за успеха, който бележи възроденият в Благоевград след повече от 20 години фестивал „Франкофоли“.

Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика“ се организира от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание „Икономика" конкурса „Мистър и Мисис Икономика". Целта е да бъдат отличени изявени представители на бизнеса с най-голям принос за развитието на българската икономика през изтичащата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони