Кметът на Божурище остава в ареста за постоянно

“Нямам притеснения, чака ме много работа”, говореше кметът Георги Димов, докато го водеха към ареста. Според него бил наклеветен от опозицията. Снимка: Канал 3

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кмета на община „Божурище“ Георги Димов.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение той да е извършил престъплението, за което е обвинен, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Освен това, заеманата от него длъжност, предполага възможността да извърши ново престъпление, с което да попречи на разкриването на обективната истина по делото.

Димов бе задържан на 28 май 2019 г. при операция на Специализираната прокуратура, осъществена със съдействието на СДВР и КПКОНПИ. Повдигнато му е обвинение за длъжностно престъпление. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност и зам.-кмета на общината Габриела Дончева и младши експерт в общинската администрация. Те са обвинени в това, че в съучастие като съизвършители, в кръга на службата си, са съставили официални документи, в които са удостоверили неверни обстоятелства

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право