Кметът на Бургас към вътрешния министър: Част от глобите на нарушителите, засечени с камери, да остават в региона

"Кметовете от Бургаска област предложихме част от средствата- от глобите, които се събират от камерите за контрол на скоростта на пътя, да остават в нашия регион. При нас, особено през летния сезон се случват най- много птп- та, за съжаление има и тежки случаи.

С тези средства ние ще можем да купуваме нови камери и по този начин парите на нарушителите ще остават на място, а ние ще можем да усилим видеоконтрола и контрола над скоростта". Това каза кметът на Бургас Димитър Николов след среща на градоначалници и кметски наместници от Бургаско с вътрешния министър Валентин Радев. В момента в този фонд има около 50 милиона лева и ние искаме част от тях да остават в региона, обясни Николов.

"Кметовете са лакмус на населението. Ще вземем адекватни мерки на това, което чухме от тях", каза от своя страна министър Радев.

Що се отнася до гафа с непроверения половин френски самолет на летището в София, министърът каза, че в момента всичко се проверява. Срещу 13 души има дисциплинарно производство, включително шефовете на аерогарите.

Във Варна всичко е под контрол, направени са съответните маршрути.

Към момента никъде няма констатирани нарушения, каза главният секретар на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България