Кметът на Варна настоява ремонтът на Аспаруховия мост да се прави на 2 смени

Варна, Аспарухов мост

Настояваме за удължено работно време, тоест ремонтът на Аспаруховия мост да тече на поне две смени. Това каза кметът на Варна Иван Портних. Според него не било правилно работата по съоръжението да спира в почивните и в празничните дни.

Общината настоява пред агенция"Пътна инфраструктура" за въвеждане на нова организация на движение, за да се избегнат кошмарните задръствания."Мога да кажа, че не сме доволни от организацията, която е създадена до момента. Още предната седмица сме предоставили план за движение, който да облекчи трафика. Третата лента в посока Аспарухово-Варна  да бъде обособена в самостоятелна и да е в посока от Варна към "Аспарухово", каза още Портних. Както обещаха от АПИ срокът за приключване на втория етап от ремонта на Аспаруховия мост трябва да е в края на юни. Но се очаква активният туристически сезон да започне още до  средата на следващия месец.

Община Варна даде 200 000 лева от бюджета си с решение на местния парламент за ремонтните дейности на пътното съоръжение, което свързва града с кв."Аспарухово" и е без алтернатива на движението за Бургас и обратно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България