Кметът на Враца избегнал страшна катастрофа с ТИР край Лютидол

Снимка: Дейли Прес

"Свидетелите на катастрофи да не бъдат безучастни", призова Калин Каменов

Кметът на Враца Калин Каменов отправи апел към всички свидетели на пътнотранспортни произшествия да не остават безучастни и да подават своевременно сигнали до органите, за да бъдат наказани виновните. Повод за това стана пътен инцидент между ТИР и служебната кола на кмета на международния път Е-79. Преди 10 дни само бързата реакция на неговия шофьор ги е спасила от страшна катастрофа край село Лютидол.

"Пътувах към столицата и срещу нас на спускане в участъка излезе ТИР, който изпреварваше други два ТИР-а, което беше още по-притеснително. Ние буквално спряхме на място. Буквално отбихме в мантинелата, за да не ни отнесе ТИР-ът. На сантиметри се разминахме от това ТИР-ът да ни удари", разказа Калин Каменов по БНТ.

Водачът на тежкотоварния камион избягал от местопроизшествието. Каменов подал сигнал на тел. 112 и малко преди Враца ТИР-ът бил спрян от "Пътна полиция". На шофьора е съставен акт, след което бил освободен.

"Моят призив към всички, които може би ежедневно стават свидетели на подобни инциденти, е да не бъдат безучастни и да казват - и този път ми се размина, а да сигнализират, защото за всеки един такъв нарушител трябва да има сигнал, за да се предприемат действия за санкционирането на тези водачи, които предприемат толкова убийствени маневри, които всеки ден отнемат човешки животи", каза кметът.

От "Пътна полиция" отказаха коментар по случая, но уточниха, че в конкретната ситуация са си свършили работата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България