Кметът на Върбица с Великденски курбан за здраве

Лична благотворителност по традиция

Кметът на шуменската община Върбица инж.Мердин Байрям даде Великденски курбан за здравето и благополучието на всички свои съграждани навръх светлия празник. Вкусно агнешко, дроб сарма, козунаци и яйца бяха осветени в двора на храм "Свети Димитър Солунски" от отец Константин. Църковната обител се изпълни с върбичани и гости от цяла страна, дошли да се поздравят за светлия християнски празник и да се помолят за благоденствие в домовете си.

Снимки: Община Върбица

В 11 часа празникът уважи и градоначалникът инж.Байрям. "Честито Възкресение Христово! Този най-светъл празник за християните съдържа най-изконните и красиви послания - да бъдем смирени, да бъдем добри, да бъдем състрадателни и човечни! Нека доброто винаги стои над злото, нека се почитаме и уважаваме, нека си помагаме във всички предизвикателства, които животът ни отправя!”, обърна се той към съгражданите си и ги покани да отнесат в домовете си от осветения курбан.

И тези, които не успяха да стигнат до църквата, получиха от кметската благотворителност - ден преди празника 1000 козунака и 3 000 алени яйца, опакавани за всяка фамилия, бяха разкарани по населените места на общината.

За четвърти път кметът на Върбица дава личен курбан за християнския празник. Не дели съгражданите си и тази година пак по своя традиция ще уважи мюсюлманите с благотворителни ифтари.

Снимки Община Върбица

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България