Кметът на Добрич посрещна новия генерален консул на Русия във Варна

dav

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с новия генерален консул на Русия във Варна Владимир Климанов. Дипломатът е на първото си официално посещение в Добрич от встъпването си в длъжност през месец юли, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът Йордан Йорданов запозна госта с развитието на Добрич и изрази увереност, че традиционно добрите отношения между Генералното консулство и Община Добрич ще продължат и в бъдеще. Ще се търсят нови сфери на сътрудничество, свързани с представяне на възможностите за инвестиции в добруджанския град и участие на руски фирми в икономически форуми и изложения. Кметът и генералният консул обсъдиха посещението на Междуведомствена делегация през есента на тази година в Русия, по – тясно сътрудничество между двете страни, както и между руските и български общини. На дневен ред се постави и въпросът за побратимените градове между двете държави и осъществяване на реален диалог на бизнеса.

Руският дипломат Владимир Климанов е роден през 1964 г. През 1992 г. завършва Московския държавен институт за международни отношения. Говори български и английски език. В системата на МВнР е от 1992 г. насам. Има голям опит в централното управление на руското външно министерство и в чужбина. През 2008 - 2010 работи в Министерството на външните работи на Русия. През 2010 - 2014 е генерален консул на Русия в Русе. От ноември 2014 г. е началник на отдел в Министерството на външните работи на Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия