Кметът на Елена получи благодарствено писмо от президента на българските скаути

Кметът на Община Елена  инж. Дилян Млъзев получи благодарствено писмо от президента на Организацията на българските скаути Добромир Драев за доверието и оказаната подкрепа на еленския скаутски клуб „Острец“.

„Вашето дарение ни убеждава в силата на нашата кауза и в това, че се намираме на прав път. В днешното трудно за всички ни време подобен жест е проява на особено благородство и ние високо ценим това – се казва в писмото. Горди сме, че ръководството на Вашата община дава достоен пример за подкрепа на каузата на скаутите. Благодарение на Вашето добро дело се подпомага още една стъпка в обществено-полезната ни дейност за образование и възпитание на българските деца“.

Скаутски клуб „Острец“в Елена скоро навърши една година, но младите скаути развиват дейност, с която вече сериозно се вписват в българската организация на най-голямото световно младежко движение. За своя рожден ден клубът получи специален подарък от кмета инж. Дилян Млъзев - ваучер за 300 км преход. Това дарение помогна на еленските скаути за участието им в Международния скаутски лагер в природен парк „Шуменско плато“. Заедно с още 80 деца се учиха как да оцеляват в гората и си припомниха знания за животните и растенията. Клуб „Острец“ гостува и на русенските скаути, които организираха лагер в лесопарк „Липник“, а сега им предстои участие и в лагера в Дуранкулак край Шабла.

„Нашата дейност намира все по-голяма подкрепа от организации и хора от общината, което ни дава увереност. Приключенията носят много емоции на децата, но по-важното е, че се справят успешно с предизвикателствата със самочувствие на знаещи, можещи и подготвени за всичко и са част от сплотеното скаутско семейство“, сподели клубният водач на „Острец“ Даниела Кънчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България