Кметът на Златарица инициира добри практики с личен пример

Kметът на Община Златарица Пенчо Чанев налага добри практики с личен пример. Първенецът на балканското градче хвана косата и започна сам да чисти тревата около къщата си. Усърдния труд на градоначалникът стана популярен и благодарение на множеството снимки и негови коментари в социалните мрежи.

"Искам да дам пример на моите съграждани и да ги призова да се грижат за тревните площи около имотите си, защото това е тяхно задължение, което вече е ясно регламентирано в Наредба No1 за опазване на обществения ред, държавната, общинската и частна собственост и околната среда в община Златарица", изтъкна Чанев.

Той подчерта, че промените в нормативния документ са приети на последното заседание на Общинския съвет в града, което се проведе на 28 април. Наредбата влиза в сила в средата май. След тази дата на всяка къща ще бъде залепян стикер, в който се посочва, че в срок 10 дни пространството около имота трябва да бъде почистено. Нарушителите ще бъдат сакционирани. Предвидените гоби са до 500 лв.

"Аз и съседите ми от ул. "Албена" вече окосихме. След като кметът на общината може да коси и да поддържа тревните площи в добър вид, значи, може всеки един да го направи", категоричен е Чанев.

Управникът добави, че иска да забрани и разхождането на животни по улиците на града, което е регламентирано в Наредбатаза реда и условията за отглеждане на селскостопански животни на територията на община Златарица.

"Не може по улиците на града да се разхождат 20-30 крави, които да замърсяват и да затрудняват движението на автомобили и пешеходци", каза пред "Труд" Чанев.

Освен това той реши средствата, които са определени за официалния прием, който той трябва да направи като градоначалник, по повод празника на града- 9 май, да бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата в общинския център.

"Сумата е в размер на 2000 лв., а за какво да бъде използвана тя ще бъде решено след допитване до местните жители в социалните мрежи", обясни Пенчо Чанев.

Традиционният пазник на Златарица ще започне с тържествена света литургия в църквата "Св. Николай Мирликийски". След това започва официалната част, която включва издигане на знамената и слово на кмета на община Златарица, както и обявяване решенията на Общинския съвет за удостояване със званието "Почетен гражданин".

Празничните прояви ще продължат с изложба на картини и дърворезба, както и с концертна програма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България