Кметът на Златарица Пенчо Чанев към управляващите: “И Вие сте смъртни, безсмъртни са само Боговете, но те са в Гръцката митология”

Кметът на Община Златарица Пенчо Чанев взриви социалните мрежи с прочувствено писмо. Градоначалникът от ВМРО публикува трогателна изповед във Фейсбук и здраво насоли държавните управници.

“Идват избори! В неделя ще избираме петия президент на България. За мен е ясно, че трябва да гласувам. Знам и кой е правилният избор, не съм сигурен, обаче как ще гласува моята майка. Тя е на 77 години, с 43 години трудов стаж, с висше образование, отгледала три деца, останала да живее в България... Та майка ми е онкологично болна, лекува се в София, претърпя няколко операции и ако е рекъл Господ - ще поживее още. Същевременно ослепя и с двете очи. За да се яви на ТЕЛК и трябва етапна епикриза от лекуващ лекар и този документ трябва да се издаде от онкологичната болница във Велико Търново, но майка ми не се е лекувала там. Записах и час в здравното заведение. Сестрата каза да дойде за преглед. В коридора на центъра имаше над 50 болни човека в 8 часа, а местата за сядане бяха 20. Естествено ред за влизане в кабинета нямаше, независимо от това, че майка ми беше под номер 9. Лекарката дойде в 10 часа, говори половин час по телефона и пациентите се извикваха без ред. В 12,45 часа сестрата ни уведоми, че майка ми не е за този кабинет и я прати при хирург. Естествено хирург нямаше. Работното му време било до 13 часа. Явно до 13 часа трябва и да умираме”, разказва Чанев.

В посланието си градоначалникът споделя, че освен майка му били върнати поне още 10 човека и всичките с онкоболни, на които всеки ден им е подарък.

“И затова ви питам от името на моята майка - за кого да гласувам в неделя? Дали за Генерала или за Майката, за Бай Х*й, за Рамадан Кънев, за Аптекаря, за агентите, за Пищова или останалите побъркани. Не Ви ли е ясно господа управляващи, че няма как да изберем Вас, които убивате родителите ни, които прокуждате децата ни, които затривате живота ни. И Слави Трифонов, който не успя в Референдума, но едва ли ще му стигне смелостта да вдигне народа, та нали утре и аз може да съм онкоболен, и аз може 6 часа да припадам почти от глад и болка пред кабинет на ЛЕКАР .

Не Ви ли е ясно ,че като ловец с 25-годишен стаж, удрям 10 от 10, не Ви ли е ясно някога на този народ ще му избие мъката и болката и ще Ви помете, заедно с простотията, арогантността, алчността, телевизионните предавания, преяждането с власт, защото някой ден и Вие ще бъдете на мястото на моята майка и тогава ще видите мизерията на българското здравеопазване. Не виждате ли простотията и престъпленията на министрите на здравеопазването от последните 20 години и тогава ще разберете, че и Вие сте смъртни, безсмъртни са само Боговете, но те са в Гръцката митология. Вие сте едни прости хора, като нас - излезли от село. И Вие имате майки бащи. И Вие имате семейства, но за жалост на България в боричканията си за власт, забравихте, че сте хора, забравихте , че имате родители, че имате деца, че имате приятели. И ако някой ден, някой от Вас уважаеми министри, депутати, шоумени, разберете всичко това, България наистина ще бъде мястото където всички ние ще бъдем щастливи, но ако Вие продължите да бъдете нагли, арогантни, сребролюбци, то тогава ще останете само Вие - да си се избирате помежду си или най-сетне ще вземем пушките и ще Ви пратим там където Ви е мястото - в прегръдките на българската земя”, изригна градоначалникът.

Под гневната си изповед, той се е подписал: “Пенчо Чанев кмет на община Златарица и син на майка България”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика