Кметът на Кресна въведе летен вечерен час за ученици

ученици, училище

Кметът на Община Кресна Николай Георгиев издаде заповед за въвеждането на летен вечерен час  за малолетни и непълнолетни момичета и момчета.

Според нея се забранява излизането след 23 часа  през лятната ваканция на всички, които не са навършили 18 години. Причините за мярката са вандалските прояви на младежите, употребата на алкохол, замърсяването на населените места.

Забранява се и посещенията им  след определения вечерен час в ресторанти, барове, дискотеки, компютърни зали, обществени места и където и да било извън дома им. Те могат да излизат по това време само с придружител, който е пълнолетен, гласи още заповедта.

„Не може родителите да не се интересуват къде са децата им и какво правят посред нощ. Младежите пият алкохол, а после като полудели рушат общинско имущество, обръщат кошове за отпадъци. Най-често се събират на групички на площада или в дворовете на училището и детската градина. Това повече няма да се търпи, трябва да има ред.

Той е възложил изпълнението на заповедта да се изпълнява от общинската охрана. При нарушение ще се налагат глоби на родителите на децата. При първо провинение санкцията е 50 лева, а при второ – 200 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България