Кметът на Кресна забрани на деца под 18 г. да посещават двора на училището заради вандалски прояви

Кметът на Кресна Николай Георгиев забрани на младежи под 18 години да посещават двора на училището и детската градина през летните месеци след 23 часа. Причината са зачестилите вандалски прояви, предава БНТ. Младежите ще могат да излизат в късните часове единствено със своите родители.

През последния месец в общинската администрация са постъпили десетки сигнали за счупени пейки, силен шум през нощта и обърнати кофи за боклук от младежи, които се събират в двора на училището и детската градина в града. Това накарало кмета на Кресна да ограничи излизането на непълнолетни младежи. Те няма да могат да посещават заведенията, ресторантите и интернет клубовете в града в късните часове.

"За съжаление случва се, по централна улици идват младите хора, момичета момчета ритат", казва Кирил Георгиев.

Някои младежи отричат да създават проблеми.

"В училището ходим, по центъра, общо взето в целия град. Аз лично я спазвам, мен ме прибират преди 12", казва Йордан Иванов.

От общината казаха, че са провели няколко срещи с родителите на деца, които извършват вандалски прояви, въпреки това обаче мерки не са били взети.

"Общинска охрана на община Кресна ще извършва охрана след 23 часа и на нарушителите на родителите ще се налагат санкции", казва Николай Георгиев, кмет на Кресна.

"Те родителите допускат това нещо да се случва, те не се интересуват какво правят техните деца, нормално е да бъдат санкционирани за това нещо", казва Иван Спасов.

Глобата за родителите, които пускат непълнолетните си деца сами след 23 часа е 50 лв., а при повторно нарушение 200 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони