Кметът на Лом Пенка Пенкова отпразнува 6/0/ +

Градоначалничката на община Лом Пенка Пенкова отбеляза с бурен купон юбилея си, обозначен от приятели, колеги и близки като 6/0/+. „Цифрата няма нищо общо с възрастта на кмета, по-скоро е оценка за амбициите и работата й!”, заявиха от екипа на общинската шефка.

В ресторант в съседство с местната управа Пенкова събра над 200 свои роднини, служители и близки, за да отпразнуват заедно годишнината й. Гостите затрупаха юбилярката с цветя, подаръци и пожелания за здраве, упоритост, късмет и успехи за развитието и благоустрояването на Лом и общината. Пенкова получи поздравителни адреси от президента Румен Радев, министри, депутати и кметове, а на място поднесе приветствие и областният управител Росен Белчев.

Презентация под наслов „Пенка Пенкова – смело през годините!”, показа на гостите на тържеството дейността на градоначалничката й екипа през трите и мандата – 2003 - 2011 и след 2016 г. – от борбата с бедствия и изграждането на кейова стена и нов Дунавски парк, през ремонти на улици и сгради до последните европроекти в пристанищния град.

„Изключително много ме трогнахте и развълнувахте до сълзи, макар че съм „железен” човек. Сърдечно благодаря на всички, които ме уважиха и с които имаме обща кауза – да работим за един по-красиви по-добър Лом!”, заяви юбилярката. Танцови и певчески състави поздравиха градоначалничката и вдигнаха на крака залата за буйни хора. Пенкова е първата жена кмет на Лом и член на УС на НСОРБ. Била е и зам. председател в Постоянния комитет на Конгреса на местните и регионални власти в Европа. Носител е на призовете „Жена на годината в област Монтана/2005 г./, „Най-толерантната личност в община Лом /2006,2007 г./, златен медал „За хората с добри сърца” и наградата „Успешно управление на дунавска община” през 2018 г. Празникът на крайдунавската градоначалничка завърши с красива заря и огромна торта, която тя разряза с внучката си Дария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България