Кметът на Монтана отива на гости на Дядо Коледа

Кметът на Монтана Златко Живков заминава за финландския град Рованиеми. В селището – център на провинция Лапландия, ще се проведе заседание на Комисията по образование, култура и социални дейности към Комитета на регионите на ЕС. В градчето близо до Северния полярен кръг са и жилището и работилницата на дядо Коледа, където се подготвят подаръците, пожеланите от милиони деца по света.

В Рованиеми през тази седмица представители на местните и регионални власти на Евросъюза ще обсъдят проблеми свързани с духовното развитие и арктическия интелект, каза Живков. „Ще проучим как във Финландия успяват да отделят за наука 3 % от Брутния вътрешен продукт при положение, че у нас се отделят едва 0,5 %”, заяви градоначалникът. Живков сподели още, че в свободното от делови срещи време ще посети и работилницата на Дядо Коледа, за да се запознае на място с подготовката за тазгодишните Коледни празници.

„Който иска, да напише писмото си до Дядо Коледа, ще го занеса лично!”, обеща кметът. Най-вероятно и той ще напише писмо до добрия старец и то със сигурност ще е свързано с искането на повече средства за общините в България и конкретно за Монтана, призна градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони