Кметът на Монтана пуснал SMS на Джулия Робъртс

Кметът на Монтана Златко Живков се е включил в кампанията за възстановяване на Флорида след ударите на урагана „Ирма”. Градоначалникът пуснал SMS на телефона на актрисата Джулия Робъртс в благотворителната кампания за подпомагането на пострадалите от бедствието, сподели пред журналисти самият общинар.

Живков замина за САЩ в края на август, за да присъства на дипломирането на сина си Орлин, който тази година завърши зад океана музикално продуцентство. По време на пребиваването на кмета в най-южния щат на Америка обаче там се извил ураганът „Ирма”.

„Имах късмет, че семейството на състудент на сина ми преди това ни покани на гости в Пенсакола и се разминахме с тежките удари на урагана. В Тампа, където бях преди, водата е стигнала до 1,5 м. При нас в Пенсакола имаше само изкоренени дървета и разнебитени къщи! Но пак беше ужасно...!”, разказа градоначалникът.

Живков откликнал веднага на отправените по телевизията призиви на известни личности и кинозвезди за помощ на пострадалите и изпратил SMS на стойност 25 $ на телефона на Джулия Робъртс. „Надявах се и да се чуя с любимата ми актриса, но не успях! Линиите бяха плътно заети!!”, сподели кметът.

Според него въпреки жертвите и щетите от жестокото бедствие действията на американците по времето на урагана и бедствието са пример за човешка солидарност и урок по запазване на достойнството и в най-тежки изпитания.

„По ирония на съдбата при всяко мое гостуване в САЩ има някакво бедствие. През 2001 г. бях в Америка дни след 11 септември, през 2005 г. бе минал ураганът „Катрина”, а сега преживях „Ирма”. След видяното там обаче нашите бедствия ми се струват детска игра”, заяви Живков, който се прибра в Монтана след няколко отложени полета в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България