Кметът на Нова Загора направи първа копка на Дом на доброто

Започва изграждането на мемориален комплекс "Дом на доброто" в памет на прочутия народен лечител и ясновидец от новозагорското с.Коньово дядо Влайчо, известен като Пророка на народа - съобщиха от общината в Нова Загора. Първата копка бе направена на 6 декември от кмета на общината Николай Грозев, представителя на фирмата-изпълнител "КИМ 2002"ЕООД Георги Тотев, кметът на Коньово Митко Симеонов и племенника на ясновидеца Жечо Господинов. „Днес тук се поставя началото на нещо напълно ново.

sl

Тук ще бъде мястото, където хората ще могат да усетят присъствието на един обикновен човек, с необикновена дарба. Да почерпят сили от неговата вяра в доброто и да се обърнат към духовното, защото в днешно време именно вярата в доброто ни е най-необходима, за да ни крепи и направлява в житейския ни път“ - каза на церемонията кметът Грозев. "Днес вярата в доброто ни е най-необходима, за да ни крепи и направлява в житейския път" - допълни още градоначалникът.

Мемориалният комплекс ще се намира в парка на Коньово. При полагането на символичната първа копка бяха спазени традициите - в четирите ъгъла на изкопа на бъдещата сграда бяха поставени "темелите". В основите й беше положено послание към поколенията.

sl3

Средствата за изграждането на Дома на доброто бяха събрани от дарителска кампания. Дядо Влайчо е живял през миналия век. Притежавал е мощна пророческа дарба, предрекъл е национални и международни катаклизми. Лечителската му дарба е била толкова голяма, че при него са идвали хиляди хора и от чужбина - Гърция, Румъния, Сърбия, Русия. По време на социализма е бил заточен в Белене. След като го пускат от лагера, въпреки наложената му от държавата забрана, той е продължил тайно да помага на болни, обикновени хора. За помощта, която е оказвал, не е вземал нито стотинка - разказаха в Коньово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България