Кметът на община Свищов посрещна победителите от „Евроскола”

Кметът на Свищов Генчо Генчев покани на специална среща учениците победители от Регионалното състезание „Евроскола”.

Директорът на СУ „Николай Катранов” Генади Иванов и ръководителят, подготвил отбора г-жа Надя Мочкова, също бяха сред специалните гости. На проведената среща учениците споделиха впечатления от състезанието и изразиха своето вълнение от очакваното в края на март посещение на Европейския парламент в Страсбург.

Генчо Генчев приветства победителите и техните ръководители за чудесната подготовка и коментира ролята на Европейския съюз за развитието на младите хора и гражданите в него. Кметът разказа на учениците за европейските проекти, по които работи общината, информира ги за спечелените такива и предстоящите положителни промени от тях. Директорът на СУ „Николай Катранов” Генади Иванов поздрави градоначалника за спечеления наскоро приз „Кмет на годината 2016”, който му бе връчен именно в категорията „Ефективно управление на проекти“.

Директорът не пропусна да благодари и за осигурения безплатен транспорт на учениците за участието им в елитното състезание, от което за трети път училището печели такава награда. В края на срещата учениците Християн Димитров от 10 а клас, Кристиян Варамезов, Звезделин Василев и Моника Попова от 10 б клас и Ренате Майер от 11 а клас получиха индивидуални подаръци, сред които и книгата „Свищов” на проф. Радко Радков и Пети Доневски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони