Кметът на Перник: Водният режим, който предлагат от ВиК, може да унищожи цели сектори

В Перник настъпи безпрецедентна водна криза. Гражданите са изправени пред воден режим и заради пресушаването на яз. Студена, и заради многото аварии. "Обемът на яз. Студена е основният индикатор за това да се предприемат тези мерки, които стоят пред нас. Изключително болезнени, но изключително належащи", обясни кметът на Перник Станислав Владимиров по БНТ.

Проблемът е от месеци и е бил подценен от ръководството на ВиК, обясни кметът. Язовирът не може да поеме дълги периоди на суша. Още от началото на годината обемът на язовира не е бил такъв, че да дава спокойствие.

Владимиров каза, че се прави вътрешна проверка за това как е стопанисван язовирът. Той се надява да се предприемат определени стъпки.

"Със сигурност има виновни и те трябва да си понесат последствията. Основната вина е във ВиК дружеството", каза кметът.

Той заяви, че не е видял адекватна реакция от ВиК дружеството. Кметът е поискал конкретна информация за случващото се в дружеството.

Режимът, който предлагат от ВиК може да унищожи цели сектори, ако не е направен добре, предупреди Владимиров. Той каза, че очаква няколко варианта за воден режим, който да предостави на перничани.

Станислав Владимиров: Следващите дни аз пак ще изискам цялата информация и разбира се, ще я предоставя на Министерски съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България