Кметът на Перник: Ефектът от водния режим засега не е такъв, какъвто всички желаем

Четвърти ден продължава водната криза в Перник и околността. Вчера стана ясно, че водата от язовир "Долна Диканя" не е годна за пиене, тъй като първата проба показва наличие на салмонела. Предстои да излезе втората проба. Така язовир "Студена" засега остава единственият източник на питейна вода.

Кметът Станислав Владимиров е провел две срещи със заместник-министъра Николай Нанков, като е получил уверение, че в най-кратки срокове ще има общо събрание на ВиК дружеството, за да бъде назначено ново ръководство, разказа самият той по БНТ.

"Ефектът от водния режим засега не е такъв, какъвто всички ние желаем и такъв, какъвто трябва да е по изискванията на МОСВ - да се ограничим в рамките на разход на питейна вода от язовир "Студена" в 1 млн. кубика месечно. Засега не сме в тези параметри. С допълнителни аварийни екипи, с вливането на повече вода в язовир "Студена" от Владайския канал, се надяваме да се вместим в поставените цели, за да имаме питейна вода до април месец", обясни Станислав Владимиров.

Той каза още, че му предстои среща с директора на РЗИ-Перник, като ще изиска ежедневно хората да бъдат информирани за качеството на питейната вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България