Кметът на Пловдив връчи театрален приз на директора на КЦМ 2000 Никола Добрев

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчи почетния приз на фестивала „Сцена на кръстопът“ на председателя на Съвета на директорите на компания „КЦМ 2000” АД доц. инж. Никола Добрев.

С жеста на уважение фестивалният екип почете един от най-всеотдайните меценати на изкуството както в Пловдив, така и в цяла България. „Благодаря ви за щедростта и помощта не само за „Сцена на кръстопът“, но и за много други инициативи, които подкрепяте”, каза Иван Тотев.

„Наградите са важно нещо, но по-важна е културата на Пловдив. Освен да я подкрепяме, трябва и да я използваме, за да повдигнем духа български”, бяха думите, с които Никола Добрев прие признанието на фестивала. В приятелски разговор и в компанията на другите спомоществователи на „Сцена на кръстопът” като собствениците на „Роза Импекс“ Димитър Георгиев, „Атаро Клима“ Атанас Рогачев, „МАИ груп“ Мирослав Илиев и Иванела Василева от „Ондулин“, инж. Добрев сподели философията си за мисията на бизнеса по отношение на културата. „Естествено е да помагаме. Фирмата ни е отделила за духовността няколко милиона лева. Притеснението ми е, че това усилие не е достатъчно, за да излекуваме болното ни общество”, допълни Никола Добрев.

Шефът на Борда на директорите на „КЦМ 2000” АД и останалите гости на партито в ресторант „Киноа” си спомниха за началото на „Сцена на кръстопът“ и мига, в който са се присъединили към меценатското общество на театралния фестивал. Тон за разговора даде главният спонсор на театралния форум инж. Димитър Георгиев. „Спомням си началото. Беше 1995-1996 г. и по магазините бяха хляб и други най-необходими продукти, за да изхранваме семействата си. Живеехме в „Тракия“ и си спомням, че палехме огньове, докато се редяхме за насъщния пред магазините. Тогава при мен дойде Димитър Малашинов и ми поиска финансова подкрепа за фестивала „Сцена на кръстопът”. В същото време във фирмата се борехме да развиваме бизнеса и да осигуряваме заплатите на служителите. Независимо от това дадох средства, защото дарителството е присъщо на българина”, разказа Димитър Георгиев, който днес е и почетен консул на Украйна в Пловдив.

Поздрав от името на колегите си – актьори от цяла България, гостували на фестивала, поднесе Мария Генчева от Пловдивския драматичен театър. Вечерта приключи с обещание, че меценатското общество ще продължи да работи за каузата на фестивала „Сцена на кръстопът“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони