Кметът на Пловдив замрази строителството на новия зоокът до приключане на разследването срещу него

Кметът на Пловдив Иван Тотев замрази временно строителството на новия зоопарк край гребния канал, за който на градоначалника е повдигнато обвинение за ощетяване на общинския бюджет с 1 млн. лв. за директно договоравяне с фирмата изпълнител "Запрянови 03" без провеждане на конкурс по Закона за обществените поръчки.

"Имаме взето управленско решение да замразим този обект, докато не приключи разследването на прокуратурата", съобщи Тотев, освен който обвиняеми по същия казус са и заместник-кметът по общинската собственост Димитър Кацарски и кметът на район "Източен" Димитър Колев.

До момента новият зоокът, който ще разполага с 22 хабитата върху 40 дка площ, е глътнал близо 5 млн. лв. и има подписан Акт 10, но обектът е още далеч от Акт 16. Въпреки това градската управа продължава да изгражда инфраструктурата около новия зоопарк и безплатен паркинг за 220 автомобила по продължението на булевард "Шести септември" в посока квартал "Прослав".

Предстои частично преасфалтиране на пътя и изграждане на джобове за автобусни спирки, тъй като се планира в края на месец април оттам да минават рейсовете по линия 17 на градския транспорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България