Кметът на Пловдив обеща да реже лентата на новото „Коматевско шосе” през октомври

Кметът на Пловдив Иван Тотев има намерение да реже лентата на основно обновеното „Коматевско шосе” през месец октомври, когато пътят до крайния квартал ще бъде напълно завършен и с асфалт вместо досегашния паваж. „Тази седмица започваме асфалтирането на „Коматевско шосе” в отсечката до улица „Остромила”.

Кметът на Пловдив обеща да реже лентата на новото „Коматевско шосе” през октомври

По останалия участък от пътя до базата на ФК „Ботев” (Пд) вече се поставят кабели, ВиК мрежа се газифицира, започва и заравянето на археологията, заради която се получи цялото това забавяне в графиците за ремонт. Надявам се да няма повече изненади, както досега – на 90% от трасето 2,2 км археолозите попадаха на древни находки и откриха три антични селища и уникален акведукт, за да можем още през октомври да отворим напълно „Коматевско шосе”, коментира градоначалникът Тотев.

Той опроверга твърденията на разни „експерти”, че след ремонта пътят до квартал „Коматево” ще бъде стеснен с 1 метър и вместо предишните 8 метра ще е широк едва 7 метра. „Пътното платно си остава със същите параметри, а освен това от западната страна ще има и велоалея. На автобусните спирки са изградени джобове, монтираме и ново осветление”, допълни кметът на Пловдив. Иван Тотев се надява коматевци да се откажат от намеренията си да затварят Околовръстното шосе на 3 септември заради бавните темпове на ремонтни дейности по булеварда, който свързва кварталът им с центъра.

Кметът на Пловдив обеща да реже лентата на новото „Коматевско шосе” през октомври"В общината няма постъпило уведомително писмо за протест на 3 септември, а освен това Околовръстното шосе е част от републиканската пътна мрежа и разрешение за евентуалното му блокиране може да се иска от АПИ, а не от общината”, заяви още кметът Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони