Кметът на район "Северен" в Пловдив предаде 53 кг пластмасови капачки за рециклиране

Поредното събрано количество пластмасови капачки предадоха във вторник кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев и заместник-кметицата Лариса Кътова на Кирил Гаров, главен организатор на благотворителната инициатива за децата, лишени от родителска грижа в дом "Княгиня Мария-Луиза" в града под тепетата.

9pl4003aСъбраните 53 кг пластмасови капачки опитат за рециклиране, а получените приходи от тях ще се използват за облагородяването на зеленчуковата биоградина в социалния дом. "Първата ни цел е постигната, градината на децата е факт, а първата реколта е прибрана. Сега си поставяме следващи цели за реализиране", сподели Кирил Гаров.

"Възнамеряваме да продължим традицията със събиране на пластмасови капачки. Радва ме факта, че все повече жители на Пловдив се включват в нея, а събраните средства ще бъдат изразходвани за различни по вид обществено полезни каузи", коментира райкметът на "Северен" Ральо Ралев. Той допълни, че пластмасови капачки могат да се предават денонощно на дежурния служител в районната администрация на адрес булевард "Цар Борис Трети Обединител" 22А.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България