Кметът на Раковски в Брюксел по покана на евродепутат от ГЕРБ

Кметът на Община Раковски Павел Гуджеров е на двудневно посещение в Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев. В столицата на Белгия в момента са още кметове, общински съветници, ръководители и симпатизанти на ПП ГЕРБ от областите София, Пловдив, Плевен, Кюстендил, Търговище и Враца, ръководители и представители на фондация "Остров Белене", както и младежите, които избрани след конкурса за млади хора на тема "Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС". Той бе организиран от Андрей Ковачев по случай Деня на Европа - 9 май.

Посещението в Брюксел е полезно за всички участници заради възможността да наблюдават и да се запознаят с работата на законодателния орган на ЕС и на европейските институции от първа ръка. По време на визитата те ще имат възможността да опознаят работата на евродепутатите в рамките на парламента.

В понеделник пред членовете на делегацията бе изнесена информационна лекция за ЕС, неговите политики и функционирането на европейските институции. Как функционират Европейският парламент, Европейската комисия и Съветът на Европа, каква е работата и ролята на ЕП в процеса на взимане на решения в ЕС, отговори на тези и на много други въпроси получиха членовете на българската делегация. Те имаха възможност не само да усетят ритъма на работа в европейските институции, но и да разгледат забележителностите на Брюксел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони