Кметът на Свищов награди с почетен знак изявен ученик

Носителят на златен медал от тазгодишното Национално състезание „Най-добра бизнес идея“ и единственият ученик от град Свищов – стипендиант на Фондация „Атанас Буров“ Лъчезар Богомилов бе специален гост на кмета Генчо Генчев. Ученикът от ХІІ-а клас, специалност „Икономическа информатика“ в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ бе награден от градоначалника с почетен знак и грамота за постигнати високи резултати и въздигане на качественото образование в Свищов.

Заедно с талантливия ученик бяха директорът на училището Румяна Иванова и учителката Юлия Величкова, която Лъчезар определи като свой ментор. В разговора с кмета, Лъчезар сподели за последния успех на училището в Шестото национално ученическо състезание по „Банкиране, финансиране и бюджетиране” на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, където той и неговите съученици спечелили втора награда за училището, с проект „Най-добра регионална идентичност”.

В съревнование с още 27 отбора те успели да впечатлят журито с отлично разработена идея за регионалното развитие на своя регион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони