Кметът на Септември е задържан, чакат го две обвинения

Кметът на община Септември Марин Рачев е задържан за 24 часа. Срещу него ще бъдат повдигнати две обвинения. Това съобщи на брифинг в сградата на общината говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, в присъствието на началника на специализираната прокуратура Иван Гешев и на директора на Дирекция "Противодействие на корупцията" към Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев.

Арнаудова обобщи резултатите от проведена днес спецакция в офиси и частни домове в Пазарджик и Септември.

Първото обвинение срещу Рачев ще е за умишлена безстопанственост при седем сделки на общината, при които са нанесени щети за около 100 хиляди лева. Другото обвинение ще е за закупуване на имот от фирма, чийто собственик е роднина на кмета Рачев. При нея също са нанесени щети за над 100 000 лева.

Обвиненията срещу Рачев ще бъдат повдигнати официално утре. Възможно е да последва и искане от страна на прокуратурата за отстраняването му от длъжност с мотив, че може да попречи на разследването.

Прокуратурата работи за разкриване на организирана престъпна група, която е източвала Общината, поясни Иван Гешев. По думите му, обвиненията са работни и в процеса на разследването е напълно възможно те да бъдат променени. Възможно е на по-късен етап да бъдат привлечени и други обвиняеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право