Кметът на Симитли: Имаше агресия, проявена към мен и хората на площада в новогодишната нощ, аз извиках полиция

"Не е имало масово меле в Симитли , имаше агресия, проявена спрямо мен и жителите на града, които се веселяха на площада в новогодишната нощ. Аз бях обект на атака от собственик на заведение, подал съм жалба, извадил съм си медицинско и съм се обадил на тел. 112 за инцидента", разказа пред „Труд“ кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Какво точно се е случило в полунощ на 12-тия час, ще установява полицията. Кметът разказа, че в 12 часа е произнесъл приветствие към гражданите на Симитли на площада и е започнала заря и веселие. Хората са извили новогодишно хоро, на което се е хванал и кметът Апостол Апостолов и синът му Стефан Апостолов, който е депутат от ГЕРБ.

В един момент към хорото и хората са полетели пиратки с мощен заряд, което ги е изплашило и притеснило. Бомбите се хвърляли от терасата на кафене, което се намира до площада, от собственика - Методи Бачев, известен бизнесмен, чиято фирма "Агромах" беше прекръстена на Громахолд.

Кметът Апостолов заяви, че е отишъл да му направи забележка, разменили си реплики. "Методи Бачев ме удари, удари ме и сестра му. Не е имало въргал, както се твърди, нито пък че аз и синът ми сме се били. Обадих се на телефон 112, извадих си и медицинско за нанесените ми удари", каза Апостолов. От другата страна твърдят пък, че кметът нахлул в заведението и станал въргал и бой.

Хората от площада обаче поддържат версията на кмета. И казват, че Методи Бачев и приятелите му били агресивни и пречели на веселбата на площада.

В полицията има жалби, подадени и от двете страни, случаят ще се разследва.

Между кмета Апостолов и Методи Бачев има стара вражда. Бачев преди няколко години пиян се изцепи по микрофон пред жителите на село Черниче, че кметът Апостолов е „е..л“ премиера Борисов. Заради унизителния грозен скандал кметът преустанови всякакви контакти с бизнесмена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право