Кметът на Симитли и македонския посланик обсъдиха бъдещо КПП -Пехчево-Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и посланикът на Република Македония Н.Пр. Марян Гьорчев проведоха работна среща, на която обсъдиха Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство, който българският премиер Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев подписаха в Скопие през месец август тази година. В тази връзка посланикът на Македония и кметът Апостолов коментираха възможността за изграждане на Граничен контролно- пропускателен пункт между Симитли и Пехчево, за който двете общини вече имат готов работен проект.

Кметът на Симитли и македонския посланик обсъдиха бъдещо КПП -Пехчево-Симитли

На срещата бяха обсъдени параметрите на проекта и как създаването на ГКПП би улеснило свободното придвижване между двете общини. Посланик Гьорчев и кметът Апостолов споделиха едно мнение по този въпрос, като смятат, че след създаването на този пропускателен пункт ще бъдат засилени добросъседските отношения, ще бъде развита икономиката както на Симитли и Пехчево, така и на общините около тях. На срещата бе споделен добрият опит от досегашното успешно партньорство по съвместни проекти на местно и национално ниво.

Кметът Апостол Апостолов заяви категорично пред посланика на Македония, че община Симитли подкрепя и изграждането на ГКПП –Клепало между общините Струмяни и Берово, защото това ще бъде допълнителен шанс за развитието на бизнеса в региона.

Апостолов пожела час по- скоро да няма граница и Република Македония за влезе в голямото европейско семейство. „Днес в съвременния и развит свят, братски държави не трябва да бъдат делени от граници, пожелавам на нас и на Вас скоро да работим заедно без граници и да печелим проекти заедно“, каза в заключение на срещата с посланика на Република Македония Н.Пр. Марян Гьорчев, Апостол Апостолов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони