Кметът на Сливен участва в Европейска среща на регионите и градовете в Букурещ

Кметът на Сливен Стефан Радев участва в VIII Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Букурещ, която се провежда на 14 и 15 март, съобщиха от пресцентъра на общината. Двудневният форум събира около 500 европейски, национални, местни и регионални лидери от всички държави - членки на ЕС. Стефан Радев е член на Комитета на регионите. Срещата е част от събития, съпътстващи румънското председателство на Съвета на Евросъюза.

Събитието се провежда веднъж на две години и е най-мащабната инициатива на Европейския комитет на регионите. Темите, които се очаква да бъдат обсъдени са за засилването на европейската демокрация, териториалното сближаване и обединяване на гражданите на ЕС, за уроците, научени от Брекзи и др.

Осмата европейска среща на върха на регионите и градовете е под мотото „(За) Нова Европа“ и ще бъде едно от най-важните събития по време на Румънското европредседателство. Очаква се да бъде приета и декларация за бъдещето на Европа, както и политическо послание към кандидатите, участващи в изборите за Европейски парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България