Кметът на Созопол Панайот Рейзи: Поставяме светофар на кръстовището край Атия

Снимка: Архив

След като бъде направена пасарелка, ще сложим и светофар на кръстовището по пътя Бургас- Созопол, към село Атия. Това съобщи пред Труд кметът на Созопол Панайот Рейзи.

"Левият завой на колите от Атия, когато трябва да се включат към Бургас, е много труден и опасен. Затова е нужен светофарът", обясни Панайот Рейзи.

Светофарът ще свети зелено, но когато от Атия пристигне автомобил, който трябва да завие към Бургас, сигналът ще става червен.

"Всичко това ще направим, след като за хората бъде изградена пасарелка", каза още градоначалникът. По думите му, до идното лято двете съоръжения трябва да са готови.

16-годишно момче загина преди броени дни на пешеходната пътека, която пресича натоварения път Бургас- Созопол и води от селото към автобусната спирка за Бургас. Шофьорът на джип не видял детето и връхлетял отгоре му.

Майката на друга жертва на пътя, каза, че за последните години на това място има 48 нещастви случаи с катастрофи и убити хора.

Кметът Рейзи коментира, че ако идеята за светофара се окаже неудачна през лятото, заради изключително големия трафик към курортите, съоръжението ще работи само през зимата и при всички случаи ще е от полза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони