Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна със световния вицешампион по бойно самбо Денислав Златев

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна със световния вицешампион по бойно самбо Денислав Златев, който завоюва титлата през ноември в Румъния в категория до 100 кг. 22-годишният старозагорец е състезател на Спортен клуб „Сандев файт тийм“. Тази година той стана републикански шампион на Държавното първенство в Панагюрище, както и 2-ро място на Държавния личен шампионат за мъже по класическа борба.

„Денислав Златев е поредната гордост за Стара Загора. Поздравявам го и искам да го уверя, че Общината ще му оказва подкрепа” – каза кметът Живко Тодоров.

Младият спортист е тренирал 10 години класическа борба. От година се занимава с бойно самбо и кикбокс. През 2018 г. има изиграни две срещи в професионалния ММА, които е спечелил с нокаут.

На световното първенство в Румъния е победил състезатели от Унгария, Мароко и Туркмения. На финала играе с полуизвадено рамо и губи от украинец.

„Тренирам по четири часа на ден в зала. Винаги се водя от това, че амбициите и трудолюбието побеждават таланта” – сподели Денислав Златев. Той добави, че в неговата категория има голяма конкуренция и е най-силната както в България, така и в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България