Кметът на Стара Загора ще се срещне с медалистите от математически олимпиади

Осем старозагорски ученици завоюваха общо 9 медала от международни олимпиади по математика през това лято в Сингапур, Банкок, Сеул и Хонг Конг. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще се срещне с тях на 12 септември от 10:00 часа в Общината.

Петокласникът от Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ Александър Данчев завоюва златен медал на проведената в Банкок младежка олимпиада по математика. Със златен медал от Хонг Конг се завърна шестокласникът от същата гимназия Любен Карбанов. Сребро от олимпиадата спечели и Пламен Желев от 6-и клас от Природоматематическата гимназия „Гео Милев“, а неговият съученик Атанас Вълчев завоюва бронзов медал. Александър Данчев е бронзов медалист и от олимпиадата в Сеул. Най-малкият старозагорски математик, второкласникът Йоан Михайлов от Средно училище „Максим Горки“, е със сребърен медал от Сингапур.

От Сеул със сребърен медал се завърна и седмокласникът от Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ Мирослав Минчев. Бронзови медалисти от математическото състезание спечелиха и осмокласникът Теодор Танков, който вече ще учи в Американския колеж – София, Максим Танков от 3-и клас в Начално училище „Димитър Благоев“ и Александър Данчев – от 5-и клас в Пиродоматематическата гимназия „Гео Милев“.

В срещата ще участва и техният наставник и координатор на българското участие в математически състезания Любомир Любенов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование