Кметът на Стрелча: Това не е първата проверка срещу мен, не е очаквам да ми бъдат повдигнати обвинения

Кадър от БТВ/ Архив

Акцията срещу мен е една демонстрация, за да може да бъда омаскарен за предстоящите избори през октомври. Това заяви пред БТВ кметът на Стрелча Стойно Чачов, наричайки случилото се фарс.

Преди дни Икономическа полиция влезе в сградата на Община Стрелча, за да проверява кмета. Полицията нахлу там по сигнал, че когато е встъпил в длъжност, той е накарал цялата общинска администрация да подпише молби за напускане без вписана дата.

„Не може да се правят такива показни неща заради това, че един служител е преценил, че е уволнен неправомерно”, заяви Чачов.

Той попита защо, след като от три години, както твърди въпросният служител, има натиск от негова страна, чак сега, няколко месеца преди изборите, излиза наяве всичко.

Чачов заяви, че няма спомен да е освобождавал главния инженер на общината заради неподчинение.

„Той дойде и си подаде молбата за напускане по взаимно съгласие, а аз я приех”, каза кметът на Стрелча, допълвайки, че политиката му към служителите винаги е била „либерална и коректна, граничеща с приятелство”.

„След като видях, че има някаква напрежение и няма ефективност, направих най-коректното нещо към моите служители, за да не ги уволнявам. Предложих тези от тях, които нямат желание, не искат да работят в този екип и не се чувстват добре, просто да си подадат молба за напускане и да дойдат други хора”, поясни Чачов.

Той обясни, че още няколко души са си подали молбите за напускане, а той им е казал да си помислят преди да го направят. Част от тях са си тръгнали, а други – не.

„Не съм уволнил нито един човек, откакто съм кмет”, категоричен бе Стойно Чачов, допълвайки, че не се притеснява от проверката, защото съвестта му е чиста.

„Това не е първата проверка срещу мен. Много преписки са приключили без основание. Гледам хората с чиста съвест в очите, защото знам как работя. Аз съм честен и отговорен човек. Въпрос на време е да се докаже, че всичко е нормално. Не очаквам да ми бъдат повдигнати никакви обвинения”, допълни кметът на Стрелча.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България