Кметът на Търговище встъпи във втория си мандат

Д-р Димитров встъпи във втория си мандат като кмет на Търговище от ГЕРБ с полагане на клетва пред общинския съвет

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров започна в петък, на Архангеловден, втория си мандат с полагане на тържествена клетва на първата сесия на новия общински съвет.

Както „Труд“ съобщи, Д-р Димитров от ГЕРБ беше преизбран с близо 70% от гласовете на избирателите от общината, които застанаха зад него на балотажа. На втория тур той се яви срещу областния лидер на ДПС, бизнесмена, Хамди Илиязов.

В новия общински съвет има 14 съветници от ДПС, 13 от ГЕРБ, 5 от БСП-АБВ и 1 от местна коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

Както и в предния общински съвет, председателското място взе ДПС, след като никоя друга формация не предложи алтернатива на издигнатата кандидатура на Емине Якубова. На тайния вот за избор на нов председател за Якубова гласуваха 19 съветници, 3 бяха против, а 11 въздържали се. В миналия мандат тя беше зам.-кмет на общината.

В приветствието си кметът д-р Димитров се обърна към съветниците с призив всички да загърбят различията си в името на успешното бъдеще на Търговище.

„Освен общоприетото „съзнание за дълг, за поет ангажимент“, за мен отговорност още е да постъпваш правилно, в интерес на истината и винаги в полза на обществото. Дори когато има разногласия. И тъй като цялата ми кампания бе основана на факта, че аз и екипът ми чуваме гражданите, отговорността за мен изисква това да продължи и занапред. Ще Ви чувам и ще се вслушвам във Вас, дори когато имаме разногласия. Особено когато имаме разногласия. Защото в това се корени демокрацията“, каза д-р Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика