Кметът на Търговище откри обновена детска ясла

Общо 4 обекта от образователната система са ремонтирани и оборудвани по „Региони в растеж”

С водосвет и официална церемония в понеделник беше открита обновената по Оперативна програма „Региони в растеж“ детска ясла „Първи юни“ в Търговище. На церемонията присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Общината, родители, граждани. Това съобщиха от местната администрация.

„Радвам се, че с общи усилия ремонтът и на този обект приключи в срок. За да се осъществи един такъв проект, е необходима координация на всички нива между експертите, фирмите, работещи по проекта. Благодаря им“, каза д-р Димитров.

Директорът на детското заведение Сашка Илиева изрази удовлетворението си от извършения ремонт. Тя благодари на Община Търговище и за оказаната подкрепа и професионализъм при реализирането на проекта.

Дейностите по обновяването на детската градина, в която се отглеждат и възпитават близо 70 деца, включваха цялостен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Закупено е ново оборудване и обзавеждане. Извършено е цялостно конструктивно укрепване на сградата. Изградени са нови инсталации и съоръжения. Облагородено е и дворното пространство, в което са изградени детски площадки и нови алеи с богато озеленяване.

Общата стойност на проекта възлиза на над 950 000 лв. без ДДС.

По проекта за обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура по „Региони в растеж” бяха ремонтирани и сградите на ДГ № 9 „Приказка“ и I ОУ „Христо Ботев“. До края на май трябва да приключи ремонтът и на последното образователно звено, включено в проекта - ДГ № 7 „Снежанка“, посочват от Община Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони