Кметът на Хитрино се яви като свидетел по делото за катастрофата

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил бе сред призованите 15 свидетели, които във вторник бяха разпитани от Окръжния съд в Шумен по процеса за адската жп.катастрофа на 10 декември 2016 г.

"Днес пак е труден ден за мен, връщам се към трагедията", каза той пред журналисти, след като говори пред съда. Категоричен е, че институциите и хората, от коите е зависело излизането от трагедията, са действали по всички правила. Убеден е, че причината за дерайлирането на влака е високата скорост на влака. Седем души загинаха, 29 бяха ранени. Сега главният машинист Димитър Михнев и помощникът му Радослав Петков са обвиняеми за причинена смърт по непредпазливост и тежки и средни телесни повреди на 14 души.

Възраждането на село Хитрино продължава и тази година. Предстоят ремонти на обществени сгради, както и градеж на още къщи, които са били разрушени от взрива.

Делото продължава с още насрочени заседания през май. Тогава пред съда ще говорят ръководители и служители на фирмата-превозвач на цистерните "Булмаркет".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини