Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Снимка: Община Червен бряг

Няма конфликт на интереси между Община Червен бряг и местни фирми при изпълнението на обществена поръчка по програмата „Топъл обяд”. Това кметът на града Данаил Вълов по БТВ. Вчера той беше задържан при спецакция на прокуратурата.

Вълов допълни, че Комисията за конфликт на интереси не е открила нередности.

Вчера в ранния следобед кметът беше освободен. Вълов не пожела да коментира информацията, че е пуснат под парична гаранция от 75 хил. лв. Той е разследван за опорочаване на обществена поръчка и за облагодетелстване на фирми, за които има съмнение, че са близки до него и семейството му.

„Класирани са фирми, които са дали най-добри оферти. Не виждам лошо в това, че те са местни фирми. Не е вярно, че фирма на счетоводителка на моята съпруга участва. Тя е била там, след като регистрира собствени фирми, от доста време тя се занимава със собствения си бизнес. В малкия град фирмите се знаят, това е нормално”, допълни кметът на Червен бряг.

Вълов каза още, че не е очаквал подобна проверка, но на неговата позиция трябва винаги да е подготвен да дава обяснения.

„Проверяващите органи дойдоха в 6:50 ч. сутринта, като изключим тежковъоръжената жандармерия, проверяващите се държаха коректно към мен и към семейството ми. Извършиха необходимите обиски, след това бях отведен за разпит в местното РПУ”, посочи кметът.

Данаил Вълов каза още, че има неща в обвинението, които го притесняват, но все още не разполага с всички материали по делото, за да коментира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България