Кметът на Шумен: Да пазим достойнството си

Кметът на Шумен Любомир Христов отправи поздравление към жителите и гостите на града на Националния празник на България 3 март: "Трети март е дата, която докосва ума и сърцето на всеки българин. На този ден се ражда свободата, увенчала делото на народни просветители и революционери, изстрадана с кръвта на героите от Априлската епопея, с подвига на опълченците, с безпримерната саможертва на наши и чужди воини на историческия връх Шипка. Затова в деня на Освобождението ние се прекланяме пред паметта на загиналите, като израз на всенародна признателност за извоюваната свобода.

Трети март е празникът, който ни зарежда с чувството за дълг и любов към родината, ръководили нашите предци в борбите за обединение и национална независимост. Патриотизмът и саможертвата им ни задължават да следваме техните завети, да пазим достойнството си като народ и да предадем на децата си мечтата им за един по-добър и сигурен свят.

Честит Трети март!".

Шумен ще чества 141 г. от Освобождението със заупокойна молитва в памет на загиналите воини и опълченци в храм "Свето Възнесение", ще бъдат поднесени венци пред всички паметни знаци в общината, концерт и Тържествена заря-проверка са другите прояви в празничния ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони