Кметът на Шумен награди мажоретки и баскетболисти фаворити

Снимки: Авторът

Екипи за момчетата и аксесоари за момичетата

Кетът на Шумен Любомир Христов покани в общината мажоретките от СК "Ритмик", фаворити на Националния фестивал "Мадарски конник" и баскетболстите от отбора на ПМГ "Нанчо Попович", които станаха шампиони на първенството за юноши. Наградите дойдоха през уикенда, затова градоначалникът обяви, че това е бил най-големият подарък за шуменци на празника на града 11 май.

"Обичам спорта и се радвам за успехите ви. Искам да изкажа моята благодарност и на колегите от общината за постигнатите резултати", каза градоначалникът и обеща нови екипи на момчетата от баскетболния тим, а на можоретките аксесоари, каквито са им нужни за представяне в различните дисциплини.

По време на срещата кметът лично поздрави и Виктор Серафимов, който получи приза „Най-добър играч“ на ученическите финали по баскетбол.

Кметът обяви, че и след изграждането на многофункционалната зала "Арена Шумен", общината продължава да е длъжник на спорта. На дневен ред е ремонтът на зала "Плиска". Очакванията са скоро да започне изграждане и на нов стадион на мястото на настоящия. "Можем да върнем младите, когато има условия за работа и спорт", каза Христов и подчерта, че в Индустриалния парк на града вече има 20 инвеститори.

На финала градоначалникът се снима с успелите момичета и момчета, и нарочно отделно с баскетболистите. Снимката ще изпрати на образователния министър Вълчев, за да му докаже, че не напразно е отпуснал средства за игрище в математическата гимназия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България