Кметът на Шумен награди 13 отличници

Градоначалникът на Шумен Любомир Христов награди 13 първенци на випуск 2017 г. в Деня на българската просвета и култура. Отличниците, гордост за града, получиха грамоти и ленти в цветовете на знамето на Шумен. По време на тържествената церемония всеки от зрелостниците беше съпроводен от първокласник до сцената на площад "Кристал", а на вълнуващия момент станаха свидетели стотици ученици, учители и родители.

unnamed-24"Може би ще заминете далеч от Шумен, за да продължите вашето образование, но вярвам, че всеки един от вас ще запази дълбоко в себе си днешния ден. Вярвайте в себе си, борете се с трудностите. Вярвам, че не е далеч мига, в който някой от вас ще бъде на моето място и ще награждава тези деца, които ви съпроводиха на сцената", каза кметът Христов.

Най-добрите ученици на Шумен са от всички училища. Георги Атанасов завършва с отлични резултати СУ "Сава Доброплодни“, профил „Изкуства“, има спечелени награди от национални и международни състезания в областта на математиката и информационни технологии. Стефани Стефанова е възпитаник на СУ "Панайот Волов", профил "Технологичен – Информационни технологии". Като доброволец работи по проблемите на подрастващите. Рукие-Айше Егели завършва ПМГ "Нанчо Попович", профил "Природоматематически" с отличен успех. Ереджеб Хасанов е от Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт "Христо Ботев", професия "Програмист". Елиз Басри завършва СУ "Васил Левски", профил "Природоматематически". Мерай Милкова завършва Професионална гимназия по облекло и хранене "Проф. д-р Асен Златаров", професия "Ресторантьор". Николай Николов е възпитаник на

unnamed-25Професионална гимназия по строителство и е с постигнати отлични резултати през целия курс на обучение.

Даниела Йорданова завършва езиковата гимназия "Никола Вапцаров" и е определена за първенец на Випуск 2017 с отличен успех за целия период на обучение. Притежава немска езикова диплома с ниво C1 на всички компоненти. Фетие Рагуб е зрелостник от СУ "Трайко Симеонов" с отлични резултати. Едиз Хасанов завършва Професионална гимназия по икономика, специалност "Оперативно счетоводство". Удостоен  е с призови места и награди на състезания и олимпиади в професионалното направление.

Мирослава Драмбозова завършва СУ "Йоан Екзарх Български". С отличен успех е и е ежегоден участник в общинските и областните кръгове на олимпиадите по български език и литература. През т.г. Мирослава постигна отличен резултат в Националната олимпиада по испански език. Севдалина Димитрова е възпитаник на Професионална гимназия по селско стопанство, професия "Организатор на туристическа агентска дейност". Неждет Исмаилов завършва 12-ти клас в Средното духовно училище "Нювваб"-Шумен.

Празникът в Шумен продължи с шествие на ученици и просветители по централния бул."Славянски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България