Кметът на Шумен посрещна хандбалисти от клуб "Днепрянка"-Украйна

Женският отбор гостува за 2 срещи в "Арена Шумен"

Женският хандбален отбор "Днепрянка" гостува в Шумен за две контролни срещи с местния тим "Шумен 98", които ще се изиграят в новата спортна зала "Арена Шумен". Това е първото голямо спортно събитие след откриване на комплекса през лятото. Първият мач е днес, сряда, от 18,30 часа, а вторият е в четвъртък от 12 часа. Входът за зрителите и за двете приятелски срещи е свободен. Визитата на украинските състезателки в Шумен е по покана на президента на "Шумен 98" Светлозар Начев. Срещите са част от подготовката на женския хандбален отбор на Шумен за новия сезон в първенството.

Градоначалникът Христов посрещна в кметството старши треньора на "Днепрянка" Михаил Милославский от побратимения на Шумен украински град Херсон. На нея присъстваха и състезателки. Милославский поздрави кмета Любомир Христов от името на градоначалника на Херсон с пожеланието връзките между двата побратимени града да се активизират. Христов благодари и подари на хандбалния специалист плакет на "Арена Шумен" и значки с изображението на залата за всички състезателки.

Хандбалната школа в побратимения град Херсон е една от най-добрите в Украйна, а старши треньорът Милославский е сред най-успешните треньори. Признат е за заслужил деятел на спорта в страната. През 90-те години Милославский е работил и в Шумен и е помогнал за развитието на детско-юношеската школа в града. Сравнявайки Шумен тогава и днес Милославский отбеляза, че е открил много голяма промяна и че днес наистина прилича на европейски град.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"